Ans en Harry Rikken met burgemeester Bruls. (Foto Paul Breuker)
Ans en Harry Rikken met burgemeester Bruls. (Foto Paul Breuker)

Zilveren Waalbrugspeld voor Ans Rikken-Koornneef

Lent - Mevrouw Ans Rikken-Koornneef (68) heeft de Zilveren Waalbrugspeld in ontvangst mogen nemen vanwege haar jarenlange inzet als vrijwilligster bij badmintonvereniging 't Pluumke in Lent. De vereniging viert dit jaar het 40-jarig bestaan en telt momenteel 75 leden.

Mevrouw Rikken heeft in Lent drie generaties badmintonners 'grootgebracht' . Ze was al voor 1980 betrokken bij de oprichting van de vereniging. Sindsdien heeft ze verschillende functies gehad bij 't Pluumke: als sporter, (competitie)speler, aanmoediger, moeder en oma van spelers, bestuurslid, penningmeester en Grande Dame.

Ze heeft zich van 1979 tot 2019 voor de vereniging ingezet en meer dan 25 jaar een functie binnen het bestuur bekleed. Naast haar bestuurlijke taken heeft zij zich ingezet voor de competitie jeugd en senioren, gezorgd dat er een trainer was, op latere leeftijd wel eens ingevallen om een team compleet te maken en zij verwelkomde vaak alle leden thuis voor het eindejaarsfeest.

Mevrouw Rikken is dit jaar afgetreden als penningmeester. Ze is nog steeds actief maar moet vanwege gezondheidsproblemen een stapje terug doen.

Meer berichten