Foto:

Sportveld Werkenrode Jeugd zorgt voor verbindingen

Groesbeek - Al weken lang is het nieuwe 4S-sportveld hét middelpunt van Plurynlocatie Werkenrode Jeugd in Groesbeek. De aantrekkingskracht van het multifunctionele sportveld is enorm. Dat bewees ook de officiële opening waar behalve jongeren en begeleiders ook wethouder Visser van de gemeente Berg en Dal, betrokken fondsen, wijkagenten en sportverenigingen aanwezig waren. "We hopen dat het sportveld zorgt voor meer verbinding en dat jongeren dankzij het sportveld kunnen doorgroeien naar een reguliere sportvereniging", aldus Pluryn.

Tijdens de openingsceremonie was een grote rol weggelegd voor de jongeren van Werkenrode Jeugd. Na een opzwepend optreden van Dennis, waarbij het publiek luidkeels meezong, werd in een korte speech de totstandkoming en de waarde van het nieuwe sportveld duidelijk gemaakt. Een kort dankwoord ging uit naar de betrokken fondsen. Met het onthullen van het spelregelbord werd het sportveld officieel in gebruik genomen, waarna met een pot voetbal - jongeren tegen begeleiders - het veld werd ingewijd. Een vertegenwoordiger van de plaatselijke handbalvereniging overhandigde een handbal als blijk van nieuwe verbindingen.

"Het is prachtig om te zien. Al acht weken lang, zelfs tijdens de aanlegwerkzaamheden, is het sportveld na schooltijd een verzamelplaats voor jongeren", vertelt Alfred Kip, manager van Werkenrode Jeugd. "Op die manier zorgt het veld al voor nieuwe verbindingen. Dat nu ook verschillende sportclubs uit de regio zich verbonden hebben aan dit project is natuurlijk fantastisch." Marco Seelen, clusterleider bij Werkenrode Jeugd: "Onlangs is een jongere begonnen bij een reguliere voetbalvereniging in het dorp. Dat traject, met alle bijkomende uitdagingen, is een voorbeeld voor wat we met dit nieuwe multifunctionele sportveld hopen te bereiken."

Meer berichten