Foto:

Warming-up Vierdaagse met Olga Commandeur

Nijmegen - De Vierdaagse gaat dinsdag 16 juli van start. Olga Commandeur verzorgt maandag 15 juli tussen 14.30 en 15.00 uur een warming-up op het start/finishterrein aan De Wedren. Als bewegingsambassadeur van de Parkinson Vereniging zet zij zich in voor een beter leven voor iedereen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. "Om de lopers goed voor te bereiden op de Vierdaagse, is een goede warming-up noodzakelijk. Daarom verzorg ik de warming-up niet alleen voor de sponsorlopers van de Parkinson Vereniging maar voor álle wandelaars aan de Nijmeegse Vierdaagse."

Commandeur heeft bewegen hoog in het vaandel staan. Sinds eind 2013 is ze bewegingsambassadeur van de Parkinson Vereniging. "Bewegen is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor mensen met parkinson. Bewegen blijkt het beste medicijn voor bijna alle aandoeningen." Ze wil als ambassadeur van de vereniging parkinson(ismen)patiënten motiveren hun beweeglijkheid uit te breiden. En dat doet ze dan ook tijdens de Vierdaagse. Ze zet iedereen op de Wedren in beweging; tienduizenden wandelaars maar juist ook de sponsorlopers van de Parkinson Vereniging, waaronder een aantal parkinson-patiënten.

Anita Matthijssen, zelf parkinson-patiënt, loopt vier maal 30 kilometer. "Mijn doel is dat ik vier dagen ga lopen en dat ik laat zien dat mensen met parkinson dit aan kunnen. Hiervoor wil ik dan ook graag gesponsord worden. Het geld dat ik inzamel, gaat rechtstreeks naar de Parkinson Vereniging, want zij zetten zich volledig in voor mensen zoals ik!"

Na de warming-up van Olga Commandeur begint de uitdaging voor de lopers van de Parkinson Vereniging: het uitlopen van de Nijmeegse Vierdaagse. Hierbij kunnen zij uw steun goed gebruiken. Steunt u ook één van de lopers van de Parkinson Vereniging in deze bijzondere sportieve prestatie? Kijk op www.devierdaagsesponsorloop.nl en zoek bij goede doelen op 'Parkinson Vereniging'.

Meer berichten

Nieuwsoverzicht

Meer berichten