Vertegenwoordigers van de goede doelen en Wim ter Welle, voorzitter Books4life (links).
Vertegenwoordigers van de goede doelen en Wim ter Welle, voorzitter Books4life (links). (Foto: Barbara Fiege)

Books4life steunt goede doelen

Nijmegen - Books4Life Nijmegen heeft zaterdag 6 juli de jaaropbrengst van de winkel aan meerdere goede doelen uitgereikt. De opbrengst van Books4Life Nijmegen, de winkel in tweedehands boeken aan de Sint Annastraat 72 in Nijmegen, gaat jaarlijks naar goede doelen die actief zijn op het gebied van humanitaire hulp en mensenrechten. De helft van de winkelopbrengst gaat via Books4Life Nederland naar projecten van Amnesty International en Oxfam Novib, de andere helft gaat naar drie kleinschalige doelen uit de regio Nijmegen.

Stichting Madat Nepal zet zich in voor onderwijs en gezondheidszorg in Nepal. Stichting Watu Washibana/Women's Hope for Change werkt aan bewustwording van inwoners van plattelandsgemeenten in Malawi en biedt steun aan vrouwen die te maken hebben (gehad) met misbruik of mishandeling. Stichting Move Nijmegen koppelt studenten aan kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. Onder begeleiding van studenten geven de kinderen hun buurt een boost door bijvoorbeeld een speelterrein op te knappen of een activiteit voor de buurt te organiseren. Alle goede doelen ontvangen elk 3000 euro.

Eerder reikte Books4Life Nijmegen al een extra donatie van 1000 euro uit aan het Nijmeegse projecten Wij’deWereld. Deze stichting probeert via activiteiten verschillende groepen bewoners uit Nijmegen-Oost met elkaar te verbinden.

www.books4lifenijmegen.nl