Foto-impressie Buurtcamping Nijmegen Oost

Nijmegen - Inwoners van Nijmegen Oost kwamen elkaar dit weekend tegen op de buurtcamping in het Mariënbos aan de Luciaweg 16 in Nijmegen. Jong en oud hebben zich prima vermaakt. Zo was er tafelvoetbal, schminken, yoga, een modeshow en veel meer. Een kleine 200 kampeerders vierden het begin van de vakantie.

"Met 160 kampeerders en zo'n 30 daggasten zijn we echt een heel stuk gegroeid," zegt Dolly van Kronenburg. "Dat wij als organisatie zoveel mensen een mooie mini-vakantie kunnen geven is echt geweldig. Zeker omdat het om buurtbewoners gaat die elkaar anders misschien nooit ontmoet hadden."

De camping biedt verbinding in de buurt, maar was dit jaar voor 30 kampeerders met 'een kleine portemonnee' ook de kans op een vakantie. "Dat zijn mensen die anders niet op vakantie kunnen. Wij bieden hen een gratis vakantie," vertelt Dolly.

De camping draait om ontmoeten en verbinden. Natuurlijk is er op een camping al snel contact met de buren. Maar het programma was daar ook op gericht. Samen eten is zo'n verbindend programma-onderdeel. Maar ook een kennismakingsspel, een modeshow van de Kledingbank, een bingo en karaoke zorgden ervoor dat mensen elkaar nog sneller wisten te vinden.

(Foto's Eric van Haalen)