Foto-impressie Romeinse Zomer

Heilig Landstichting - In Museumpark Orientalis kun je deze zomer de échte Romeinse sfeer beleven. De Romeinse straat in Orientalis komt tijdens de Romeinse Zomer van 6 juli tot en met 25 augustus tot leven. Er zijn optredens, activiteiten voor jong en oud en festivals met re-enactors uit heel Europa.

De hele Romeinse Zomer kunnen kinderen zich verkleden als Romein en meedoen aan een Romeinse soldatentraining. Een Romeinse legionair test wie er geschikt is voor het leger. Hij beoordeelt met een leuke test hoe snel, fit en slim de kinderen zijn. Er kan ook een legionairsdiploma worden verdiend. Bij de kassa kan een Romeinenrugzak worden meegenomen waarmee aan de hand van leuke opdrachten een route door het park kan worden afgelegd. De rugzakjes worden gratis aangeboden.

Ouders kunnen ontspannen bij de Romeinse schoonheidssalon met een gratis massage of de dames laten hun haar opsteken in Romeinse stijl. De salon is vanaf 9 juli dinsdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Om je bezoek in Romeinse stijl af te sluiten, kun je bij de Romeinse herberg neerstrijken voor een drankje of maaltijd. Tijdens de Vierdaagseweek van 15 t/m 19 juli is Museumpark Orientalis gesloten.

museumparkorientalis.nl

(Foto's Eric van Haalen)