Kayleigh bij de Hatertse Vennen.
Kayleigh bij de Hatertse Vennen. (Foto: Pascal van Haaren)

#Vteam loopt met een missie

Nijmegen - Kayleigh van Haaren uit Nijmegen is met 12 jaar één van de jongste deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier dagen lang wandelt zij elke dag samen met leeftijdsgenoten in het #Vteam 30 kilometer. Dat team bestaat dit jaar uit 75 kinderen die allemaal de Vierdaagse voor het eerst lopen.

Kinderen mogen meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse als ze 12 jaar zijn of in dat jaar 12 jaar worden. Het #Vteam zet zich actief in voor vriendschap, vrede en vrijheid. Ze zijn dit jaar met 75 kinderen sterk, omdat dit jaar de viering van 75 jaar vrijheid in Nederland begint. Kayleigh wandelt, net als veel andere kinderen van het #Vteam met een speciale missie, namelijk het samen brengen van verschillende culturen.

Kayleigh: “Ik woon in de wijk Hatert met veel verschillende culturen. Eigenlijk hetzelfde als bij de Vierdaagse, ook hier komen veel verschillende culturen samen. Dat vind ik heel belangrijk, je moet samen zijn en niet tegen elkaar. Daarom heb ik mij aangemeld voor het #Vteam. We zijn al een paar keer samen gekomen en ik heb al vrienden gemaakt met kinderen uit heel Nederland. Ik kan niet wachten totdat de Vierdaagse aanbreekt, dan kunnen we gezellig samen wandelen.”

Kindercorrespondent Tako Rietveld is de teamcaptain en initiatiefnemer van het #Vteam. Hij zorg ervoor dat kinderen in de schijnwerpers staan en hun verhaal kunnen vertellen. “De jeugd maakt het verschil. Deze kinderen hebben letterlijk en figuurlijk meer in hun mars dan de meeste volwassenen denken. Ook Kayliegh laat dat zien. Als we allemaal meer naar de jeugd luisteren, wordt de wereld een beetje mooier, beter en schoner.”

Het #Vteam maakt elke dag reportage, vlogs en livestreams over de belevenissen tijdens het wandelen, maar ook over onderwerpen als vrede, vriendschap en vrijheid. De belevenissen van Kayleigh en het #Vteam zijn vanaf zondag 14 juli te volgen via de website Vteam.tv en via de social media.