Selina (11) heeft al heel wat kilometers getraind, dus ze is klaar voor de Vierdaagse. (Foto: Maaike van Helmond)
Selina (11) heeft al heel wat kilometers getraind, dus ze is klaar voor de Vierdaagse. (Foto: Maaike van Helmond) (Foto: )

'Ik heb goede schoenen mogen kopen'

Nijmegen/Elst - De Nijmeegse Vierdaagse lopen was niet haar eigen idee. Maar erg vindt Selina de Vries (11) het allesbehalve dat haar moeder haar 'stiekem' heeft ingeschreven. "Het is ook wel gezellig om dit samen met mijn moeder te doen." Bijzonder gegeven: met haar geboortedatum 31-12-2007 behoort Selina dit jaar tot de drie allerjongste deelnemers.

"Mijn moeder vertelde me ineens dat ze mij had ingeschreven", begint Selina te vertellen terwijl ze lachend naar haar moeder kijkt. "Als ik heel eerlijk ben, moest ik er wel heel even over nadenken of ik wel wilde meelopen, 120 kilometer is namelijk best ver. Maar ik heb de Vierdaagse al heel vaak bij ons in Elst voorbij zien komen en het leek me ook wel weer heel leuk om mee te doen én gezellig natuurlijk, samen met mama."
Met zijn tweetjes lopen de dames straks dus vier keer dertig kilometer. Klinkt dat nog steeds zo ver als in het begin? "Ja, het is en blijft ver, maar we hebben best wel veel getraind, dus ik hoop dat het gaat lukken. Van tevoren vind ik dat trouwens best nog wel een beetje spannend hoor." Moeder Selma heeft er wat meer vertrouwen in. "Ze is iedere keer nadat we getraind hebben nog zo actief en gaat dan gerust nog een paar uur turnen, dat moet dus wel goed komen." Selina gaat verder: "Gelukkig heb ik speciaal voor de Vierdaagse goede schoenen mogen kopen, blaren heb ik met trainen in ieder geval nog niet gehad."
Als Selina de vraag krijgt wat haar nou het leukst lijkt van die vier dagen, heeft ze meteen haar antwoord paraat: "Al die mensen die langs de kant van de weg staan om de lopers aan te moedigen. Ik denk dat er heel wat bekenden speciaal voor ons langs de weg staan. De buren, familie, kinderen uit mijn klas... dat is natuurlijk extra leuk." En het kruisje dat ze hopelijk na vier dagen in ontvangst kan nemen, wat vindt ze daarvan? "Het gaat om het meedoen, niet om het kruisje, maar ik ga wel heel blij zijn als ik het krijg. Ik heb er ook al een mooi plekje voor gereserveerd. Dat komt boven mijn bed te hangen bij alle medailles die ik al heb gewonnen met turnen en de avondvierdaagse."

(Tekst: Maaike van Helmond)

Meer berichten