Veel belangstelling voor opening nieuwe Albert Heijn Groenestraat.
Veel belangstelling voor opening nieuwe Albert Heijn Groenestraat. (Foto: Ruben Schipper)

Opening nieuwe AH Groenestraat

Nijmegen - Supermarktmanager Han Rikken en zijn medewerkers openden 11 juli de deuren van hun nieuwe Albert Heijn aan de Groenestraat in Nijmegen. De winkel zit in een gloednieuw pand op het voormalige Smit-terrein, zo'n 300 meter van de oude locatie.

De supermarkt omvat circa 1000 m2 en heeft het nieuwste winkelconcept. Klanten vinden er een ruim assortiment aan verse producten als groente, fruit, kant-en-klaarmaaltijden, brood, vleeswaren, kazen en borrelhapjes. Het afrekenen gaat sneller met zelfscankassa's.

"We wilden al jaren een nieuwe supermarkt in de Groenestraat", vertelt Rikken. "Voor ons komt nu een grote wens uit." Veel klanten wilden de opening meemaken en het was er dan ook meteen gezellig druk. De eerste reacties zijn positief. Klanten zijn enthousiast over het ruime versaanbod, het moderne interieur en de gezellige koffiehoek. "Ook krijgen we veel complimenten over ons parkeerterrein. Daar kun je gemakkelijk en gratis je auto parkeren."

Dry misting

Al meteen na binnenkomst van de supermarkt worden klanten verrast met een wereld van verse groenten en fruit van (lokale) telers. Opvallend is 'dry misting', een fijne verneveling van water waardoor groente en fruit langer vers blijven. Je kunt er gemakkelijker dan ooit kiezen voor vers, gezond en lekker eten met een brede selectie verspakketten en kant-en-klaarmaaltijden. Ook is er een sinaasappelpers waar klanten zelf verse jus d'orange kunnen tappen.

Zelfscan

De Albert Heijn bevat een aantal interessante nieuwe technische snufjes. Er hangen beeldschermen die inspiratie en informatie bieden over lekkere seizoensproducten en recepten. Alles is met respect voor het milieu verbouwd. De supermarkt heeft LED-verlichting en een installatie waarmee warmte terug wordt gewonnen. "We gebruiken geen gas meer en dat levert een forse energiebesparing op", zegt Rikken. "Ook bieden we meer betaalgemak, er is zelfscan. Met de handscanner scan je tijdens het winkelen de producten of je scant de boodschappen bij de zelfscankassa. Natuurlijk blijft het mogelijk om bij de caissière af te rekenen."

Albert Heijn aan de Groenestraat 261-263 in Nijmegen is maandag tot en met zaterdag open van 08.00 tot 21.00 uur, zondag van 12.00 tot 20.00 uur.

Meer berichten