Klassiek realisme en mythen in steen in Kerkje van Persingen

Persingen - In het Kerkje van Persingen is zaterdag 20 en zondag 21 juli een expositie te zien met als titel 'Verborgen verbondenheid'. Kunstschilder Rick Duijs en beeldhouwer Maarten Luijk tonen hun werk. De twee kunstenaars laten de bezoekers zien wat eerst verborgen was. Zowel in beeld als in geschilderd werk. De expositie is beide dagen te bezoeken van 11.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis.

Rick Duijs (1986) is een hedendaagse schilder met een traditioneel schilderspalet. De Nederlandse schilderkunst en de meesters uit de Gouden Eeuw hebben zijn hart gestolen. Rick werkt uitsluitend volgens de klassieke traditie in olieverf. Deze werkwijze past hij toe in zijn stillevens en portretten. In zijn werk wil hij een werkelijkheid suggereren zoals deze in de 17e eeuw werd weergegeven. Het verbeelden van mens en materiaal zo dicht mogelijk bij de realiteit brengen. Daarbij zijn licht, kleur en compositie zijn speerpunten.

Maarten Luijk (1957) brengt in zijn beelden bijzondere mythen tot leven. Zijn werk laat een groot respect zien voor de natuur en wat zij haar bewoners te bieden heeft. Dit is voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie, verhalen en vertelsels, van waaruit hij met gevoel een beeld kan creëren. Maarten beeldt vaak mythische dieren uit, zoals de raaf, uil en ijsbeer. Belangrijk in zijn werk is de spanning die hij aan de toeschouwer wil overbrengen. Zijn inspirerende toelichtingen geven daar nog een extra dimensie aan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden