Wijkbewoners adopteren boomspiegels

Nijmegen - Wijkbewoners Moniek en Marlous hebben in hun wijk de Biezen boomspiegels geadopteerd. Ze doen dit in het kader van het project 'Mijn Groene Wijk'. Dat project is een vervolg op de Green Capital Challenges die zich vorig jaar hebben gericht op de inwoners van de stad.

Een boomspiegel (ook wel boomkrans genoemd) is het stuk grond rondom de stam van een boom. Zo'n boomspiegel kan onbegroeid gelaten worden, maar deze kan ook begroeid worden met planten. Moniek: "Wij willen de buurt graag meer groen en kleur geven. Dit willen we doen op een manier die verbindt zodat buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. We hebben eerst gekeken wat iedereen belangrijk vindt in de wijk. Daarna zijn we actie gaan ondernemen. De boomspiegels langs de weg gaan we samen adopteren en beplanten. De volgende stap is het plaatsen van openbaar groen in de Maasstraat.”

Marlous: “Het is belangrijk om meer groen in de wijk te hebben, want dat is goed voor de biodiversiteit. Daarnaast is het ook belangrijk om hiermee bezig te zijn om andere buurtbewoners te leren kennen. Er komt meer verbinding in de wijk.”

De vorderingen van hun plannen én de mogelijkheden om zelf een project in te dienen zijn te volgen op www.mijn-groenewijk.nl

Meer berichten