Foto:

Klimaatshow en draak in De Bastei

Nijmegen - Er is tijdens de zomervakantie van alles te doen in De Bastei aan de Waalkade in Nijmegen. "Van spannende workshops tot magische vertellingen en zomerzotte knutselsessies. Of ben je nieuwsgierig naar het oudste stadspanorama van Nederland?"

De Bastei is een uniek verdedigingswerk uit de 16e eeuw. In de loop van de tijd is er in Nijmegen veel gevochten. Hoe ging dat in zijn werk?

In de Bastei Academie kun je in de Klimaatshow met drie interactieve workshops zien wat de gevolgen zijn van de klimaatverandering. Hoe kun je een stad als Nijmegen voorbereiden op wateroverlast? Ga zelf aan de slag met bemalen en ontdek wat er bij komt kijken om onze voeten droog te houden. Geef de rivier de ruimte met de Sandbox.

Help jij Professor Bombasticus om met zijn Reizend Laboratorium en alle kids een uitvinding te doen waarmee ze De Bastei tegen de Draak van Gelre kunnen verdedigen? Een interactieve vertelling en workshop voor jong en oud.

Verder kun je in de zomervakantie bij ons aan de slag om je eigen landschap in elkaar te knutselen. Of bezoek het levensgrote stadspanorama van Derk Anthony van der Wart in de expositie 'Het Nijmeegsch Rondgezicht', nog tot en met 1 september te zien.

De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via entreegebouw aan de Lange Baan 4. Entree 8,00 euro, kinderen 5 euro. De Bastei is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

www.debastei.nl/agenda

Meer berichten