Toetertocht door de polder

Berg en Dal - Een bijzondere stoet voertuigen trekt zondag 28 juli door de gemeente Berg en Dal. Wie op het getoeter afkomt, ziet een grote vrachtwagen, politieauto, brandweerwagen en de marechaussee passeren. Bijzonder zijn ook de inzittenden: naast elke chauffeur zit een bijrijder met een verstandelijke beperking.

De toetertocht is een initiatief van VOF Allemeien, een kleine particuliere zorginstelling in Persingen die woonzorg en dagbesteding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Brandweer, politie, marechaussee, landmacht en bedrijven stellen belangeloos voertuigen, chauffeurs en goederen ter beschikking om de cliënten van Allemeien een onvergetelijke dag te bezorgen.

Het konvooi start om 10.30 uur vanaf de Leuthsestraat in Persingen en rijdt via Kekerdom, Leuth, Beek-Ubbergen en over de Zevenheuvelenweg naar Groesbeek. Na een lunchpauze voert de tocht via Berg en Dal naar Ubbergen, langs het Hollands-Duits Gemaal en de Bizonbaai, om rond 14.00 uur te eindigen in Persingen.