Optreden Ricciotti ensemble met Georgisch thema

Nijmegen - Het Ricciotti ensemble brengt dinsdag 30 juli werken van Georgische componisten en de virtuoze Georgische klarinettist Levan Tskhadadze ten gehore. Het concert is in Verpleeghuis Joachim en Anna aan de Groesbeekseweg 327 in Nijmegen en is voor iedereen gratis toegankelijk. Aanvang 14.30 uur.

Het Ricciotti ensemble wordt ook wel het meest onorthodoxe orkest van Nederland genoemd. De 42 jonge musici laten publiek kennismaken met de unieke, rijke klanken van het symfonieorkest. Tijdens de 'Kartuli Turi' presenteert het gezelschap de Georgische muziek in al zijn variëteit: klassiek, jazz, pop en Georgische volksmuziek.

Op het programma staan klassieke symfonische composities van Paliashvili, Tsintsadse en Lagidze. Populaire Georgische traditionals zijn bewerkt voor symfonieorkest en de grote hit Nine Million Bicycles van de Georgische zangeres Katie Melua mag niet ontbreken. Daarnaast klinkt er lichte muziek met een knipoog naar Georgië zoals Georgia on my mind en The devil comes back to Georgia.

Ook hoort het publiek klassieke muziek met een link naar het roemruchte Georgische verleden, zoals Beethovens Die Geschöpfe des Prometheus en delen uit de Masquerade suite van Aram Katsjatoerjan. Het wereldberoemde twaalfde-eeuwse epos De ridder in het pantervel speelt ook een rol in het repertoire. Om de cirkel rond te maken, speelt het Ricciotti werken van Nederlandse componisten als Ed de Boer, Jurriaan Andriessen en Willem Breuker.

www.ricciotti.nl

Meer berichten