Foto:

Swim to Fight Cancerbrengt verkoeling

Nijmegen - Onder een zonnetje heeft Swim to Fight Cancer met een zwembadje wat extra verkoeling gebracht op de Grote Markt in Nijmegen.

Het doel van deze ludieke actie is meer bekendheid geven aan Swim to Fight Cancer Nijmegen (StFCN) op 8 september in de Spiegelwaal. Jong en oud komen pootjebaden, zo ook zanger en acteur Ron Link: ambassadeur van de Swim. Zelf zwemt hij samen met zijn team mee op 8 september. Dit jaar vindt de zwemtocht voor de tweede keer plaats in Nijmegen.

StFCN hoopt met de Swim veel geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding. Om zoveel mogelijk Nijmegenaren te bereiken, trekt het promotieteam de stad in. Ze laten in cafés posters en flyers achter om de bezoekers te informeren. Ook bedrijven worden bezocht. De Swim is volgens de bedenkers een ultieme teambuilding voor bedrijven. ''Samen maken we een sportieve vuist tegen kanker!'' Volwassenen die meedoen zwemmen een afstand van 1.500 meter. Het is voor volwassenen ook mogelijk een afstand van 3.000 meter af te leggen.

Deelnemende kinderen vanaf 9 jaar met een A en B-diploma zwemmen 500 meter. Meedoen? Inschrijven kan via www.fightcancer.nl/nijmegen. Op de foto staan Ron Link met leden van het Swim to Fight Cancer-team.

Meer berichten