Kok Anneke Comello.
Kok Anneke Comello. (Foto: Studio Joris Budel )

Nijmeegse veganistische kok op tv

Nijmegen - De veganistische kok Anneke Comello uit Nijmegen doet mee aan het nieuwe tv-programma ‘Uit mijn keuken’ dat vanaf 19 augustus te zien is op NPO1. In deze serie neemt de 31-jarige eigenaresse van een veganistisch huiskamerrestaurant het op tegen vier andere kandidaten met een huiskamerrestaurant.

Vijf afleveringen lang worden vijf koks gevolgd die voor elkaar en voor culinair recensente Petra Possel koken in hun eigen huiskamerrestaurant. Anneke verrast haar oudere tegenspelers tijdens de uitzending met een biologisch, veganistisch driegangenmenu van ingrediënten uit de Nijmeegse regio.

Al twee jaar lang zet Anneke zich met haar restaurant ‘Lovingly Wholesome’ in om mensen op een laagdrempelige en gezellige manier kennis te laten maken met vegetarisch en veganistisch eten. "Ik wil graag de drempel verlagen voor mensen die minder vlees en zuivel willen eten, maar niet altijd goed weten wat voor gerechten ze dan kunnen maken", vertelt ze. Zo’n 60 gasten kunnen per avond een vast menu proeven, zoals mediterrane burgers van zwarte bonen of Indiase curry’s.

'Lovingly Wholesome' staat op een bijzondere plek in Nijmegen: de ecologische woonwijk Eikpunt waar 75 volwassenen en 20 kinderen samenleven, elkaar helpen, spullen delen en een ecologische moestuin onderhouden. Het huiskamerrestaurant van Anneke heeft een verbindende, sociale functie voor mensen van binnen én van buiten de wijk. "Iedereen, oud en jong, schuift aan", vertelt ze. "Voor degenen die de maaltijden niet kunnen betalen is er een donatiepot."

Het nieuwe programma ‘Uit mijn keuken’ (omroep Max) is van maandag 19 t/m vrijdag 23 augustus dagelijks te zien op NPO1, van 19.00 - 19.45 uur. In de aflevering van woensdag 21 augustus staat het huiskamerrestaurant van Anneke centraal. Ook een keer bij Anneke eten of op zoek naar verrassende vegetarische of veganistische catering? Kijk op www.lovinglywholesome.nl

Meer berichten