Zet eens een VR-bril op in de bieb.
Zet eens een VR-bril op in de bieb. (Foto: Marcel Krijgsman)

Uitdagende activiteiten in bibliotheek

Nijmegen - In de bibliotheek kun je boeken en tijdschriften lezen en lenen, maar er gebeurt nog véél meer! Wat dacht je van kindercolleges, digitale workshops, voorstellingen, lezingen en schrijf- en muziekcursussen? In het nieuwe programmaboekje van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn alle activiteiten voor het seizoen 2019/2020 gebundeld. “Inspirerend, uitdagend en zeer divers”, aldus directeur-bestuurder Bert Hogemans.

Op zondag 6 oktober komt Griet Op de Beeck langs om te vertellen over haar nieuwe roman ‘Let op mijn woorden’. Heb je zelf schrijfaspiraties? Stadsdichter Wout Waanders geeft in verschillende Nijmeegse bibliotheken gratis schrijftips en advies.

Kinderen kunnen bij de Digi Playground in verschillende bibliotheken experimenteren met digitale technieken, zoals robots, 3D-printen en Virtual Reality. Tijdens de kindercolleges leer je onder andere hoe je astronaut wordt, wat een politieagent doet en Chinese tekens schrijven. Op zondag 15 september ga je tijdens het kindercollege van wetenschapsjournalist Govert Schilling op reis door de ruimte en tijd in Bibliotheek De Mariënburg. Bijna alle jeugdactiviteiten in de bieb zijn gratis toegankelijk.

Nieuwe activiteiten

Nieuw dit jaar is de DigiDemo 50+. Tijdens deze demonstraties kunnen 50-plussers kosteloos kennismaken met nieuwe digitale technieken, zoals Virtual Reality, robots en een greenscreen. Tijdens de nieuwe activiteit ‘Verhalen uit de teletijdmachine’ vertellen voorlezers verhalen aan kinderen over andere tijden en werelden. Ook nieuw is het avondvullende programma ‘De keuze van…’ in Bibliotheek De Mariënburg. Nijmegenaren met een bijzonder talent mogen de avond zelf invullen en gasten uitnodigen. Het spits wordt op 18 november afgebeten door chef-kok Emile van der Staak van restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen.

Neem een programmaboekje mee in de bieb of kijk op www.obgz.nl/agenda

Meer berichten