Leerlingen openen officieel de TaalSter - locatie IJsbeerstraat 31 in Nijmegen.
Leerlingen openen officieel de TaalSter - locatie IJsbeerstraat 31 in Nijmegen. (Foto: )

Nieuwe naam: Kentalis de TaalSter

Nijmegen - Kentalisscholen Terwindt en Martinus van Beek gaan samen verder onder de nieuwe naam Kentalis de TaalSter.

Deze week zijn de scholen Kentalis Terwindt in Groesbeek en Kentalis Martinus van Beek in Nijmegen samengegaan onder een nieuwe naam: Kentalis de TaalSter. Op de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar werden de twee locaties met de nieuwe naam officieel geopend door de leerlingen. Op de TaalSter zitten leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en slechthorende leerlingen.

De samenvoeging van beide scholen levert voordelen op. De TaalSter heeft leerlingen met veel verschillende onderwijsbehoeften. Ze zijn verdeeld over een kleuter-, onder-, midden- en bovenbouw waardoor meer samenwerking mogelijk is. Ook kunnen professionals door de samenvoeging expertise gemakkelijker delen. Voor het schooljaar 2019-2020 wordt nog gebruik gemaakt van twee locaties: de groepen 3 t/m 8 zitten op de IJsbeerstraat 31 in Nijmegen en de kleuters op de Nijmeegsebaan 21a in Groesbeek. Uiteindelijk gaan alle leerlingen naar de TaalSter in Nijmegen.

Nieuwe naam voor de school

Aan leerlingen, ouders en medewerkers is aan het begin van dit jaar gevraagd om hun favoriete nieuwe naam voor de nieuwe school in te sturen. Dat leverde een flinke hoeveelheid creatieve ideeën op. Uit alle inzendingen werd de top 10 geselecteerd waaruit de leerlingenraden een top 3 maakten waaruit ten slotte een jury van vier ouders en vier medewerkers de winnende naam kozen: Kentalis De TaalSter.

Over Kentalis

Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Zij kunnen bij Kentalis terecht voor onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werkt Kentalis samen met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland. Onder het motto: 'Samen komen we verder'.

Meer berichten