Loco-nachtburgemeester Hendrik-Jan Derksen.
Loco-nachtburgemeester Hendrik-Jan Derksen. (Foto: )

Nieuwe Nachtburgemeester van Nijmegen gezocht

Nijmegen - Stichting Nachtburgemeester Nijmegen zoekt een nieuwe Nachtburgemeester van Nijmegen. Belangstellenden kunnen tot en met 8 september solliciteren. Op de verkiezingsavond op 25 oktober wordt door het aanwezige publiek en een vakjury de nieuwe Nachtburgemeester gekozen.

Toen loco-nachtburgemeester Hendrik-Jan Derksen eind maart het stokje van Cas Leermakers overnam, was dit van tijdelijke aard. Hij heeft samen met het team nachtwethouders orde op zaken gesteld, waardoor er nu alle ruimte is om nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

Het hoogste doel van de Nachtburgemeester is om de Nijmeegse nacht nog inclusiever, veiliger, diverser, verrassender en uitnodigender te maken voor iedereen. De Nachtburgemeester begeeft zich tussen de bewoners, ondernemers, politici en andere nachtelijke stakeholders van Nijmegen en is een aanspreekpunt voor allen. De functie is grotendeels in te vullen naar de visie van de nieuwe Nachtburgemeester. Deels werkt de nieuwe Nachtburgemeester verder aan doelen en projecten die al zijn ingezet.

Stichting Nachtburgemeester Nijmegen is op zoek naar iemand die woonachtig is in Nijmegen; bekend is met - en passie heeft voor - het nachtleven van Nijmegen; sociaal vaardig en communicatief sterk is; sterke persoonlijkheid en uitstraling heeft; levenswijsheid koppelt aan jeugdig enthousiasme; zakelijk en commercieel inzicht heeft en een relevant netwerk heeft en draagvlak weet te creëren voor de doelstelling en bijbehorende activiteiten die de Nachtburgemeester ontplooit.

De Nachtburgemeester wordt aangesteld voor de periode 2019 - 2021 en bereid naar schatting 20 uur per week beschikbaar te zijn, flexibel in te zetten.

Team

De Nachtburgemeester wordt ondersteund door een team van nachtwethouders, momenteel zijn dat er zeven. Het huidige bestuur, bestaande uit drie personen, blijft ongewijzigd. Het staat de nieuwe Nachtburgemeester vrij om een eigen team van nachtwethouders samen te stellen, maar er zal ook begeleiding zijn vanuit het huidige team en bestuur. 'Nachtburgemeester' is een eretitel, maar in principe (nog) onbezoldigd. In samenwerking met het bestuur en de nachtwethouders wordt er wel gezocht naar aanvullende inkomstenbronnen.

Procedure

Schriftelijke reacties met motivatie en cv kunnen uiterlijk tot en met 8 september 2019 gestuurd worden aan info@nachtburgemeesternijmegen.nl o.v.v. Vacature Nachtburgemeester. Beschrijf in een beknopte motivatiebrief de visie op het ambt en van welke onderdelen in de Nijmeegse nacht je hart sneller gaat kloppen. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 11 september (middag en avond). Uit de sollicitatiegesprekken komen drie kandidaten, deze krijgen op de Kunstnacht op 21 september de kans zich voor te stellen aan het Nijmeegse publiek en hun campagne te starten. Op de verkiezingsavond op 25 oktober wordt door het aanwezige publiek én een vakjury de nieuwe nachtburgemeester gekozen.

www.nachtburgemeesternijmegen.nl

Meer berichten