Excursie Gilden '75 jaar na Market Garden'

Nijmegen - Nijmegen en Arnhem kennen een heftige geschiedenis als het gaat om de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook de inwoners van de Betuwe hebben veel te lijden gehad van de oorlog. Die gebeurtenissen worden verteld tijdens een excursie die de gezamenlijke Gilden van Arnhem en Nijmegen verzorgen. Dat gebeurt tijdens een (dag)excursie op 14, 17 en 20 september.

De excursie start om 10.00 uur met een ontvangst in het Infocentrum WO2 in De Lindenberg in Nijmegen met aansluitend de wandeling 'de bevrijding van Nijmegen' met toelichting door gidsen van Gilde Nijmegen. Daarna gaat men per bus van Nijmegen naar Arnhem. Het gezelschap rijdt langs de plaats waar de geallieerde soldaten in canvasbootjes de Waal zijn overgestoken en vervolgens langs de plaatsen in de Betuwe die vertellen van de oorlogshandelingen tijdens én vooral na Operatie Market Garden. Gidsen geven onderweg uitleg. In Elst is een gezamenlijke lunch. Daarna is er een bezoek aan het Infocentrum Airborne at the Bridge in Arnhem en een wandeling waarbij het verhaal over de slag om Arnhem en de gebeurtenissen rondom de brug worden verteld. Na afloop bestaat de mogelijkheid met de bus terug te gaan naar het startpunt in Nijmegen. Vertrek vanuit Arnhem om 17.00 uur. Deelname 15 euro (inclusief lunch). Houders van de Gelrepas 7,50 euro.

Meer info en aanmeldformulier op www.gildenijmegen.nl. Of stuur een bericht naar info@gildenijmegen.nl of bel met de helpdesk van Gilde Nijmegen: tel. 024-3603635 (maandag- en donderdag tussen 14.00-16.00 uur).

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden