Foto:

Romeins masker vordert gestaag

Nijmegen - "Het hangt van een aantal factoren af, maar streven is om het masker in oktober naar zijn eerste standplaats te varen", vertelt beeldend kunstenaar Andreas Hetfeld enthousiast als we hem vragen naar de vorderingen van zijn kunstwerk de Uitkijk.

"Momenteel ben ik hard bezig met de afwerking van de buitenkant, een precisiewerkje dat heel nauwkeurig komt en dat ik dan ook helemaal zelf doe. Voor de afwerking van de binnenkant krijg ik hulp van een aantal andere vakmensen uit de artistieke hoek."
Aan al deze inspanningen zal het zeker niet liggen of hij zijn gestelde deadline van oktober wel of niet haalt. "Maar je weet het natuurlijk nooit. Er gaat stiekem meer tijd en werk in zitten dan ik van tevoren had verwacht. En dan zijn we straks voor het vervoeren van het masker ook nog eens afhankelijk van het weer en de waterstand." Het masker moet namelijk per boot worden vervoerd naar zijn eerste standplaats op stadseiland Veur-Lent. "Dat moment van overvaren lijkt mij magisch! Daar kijk ik dan ook echt naar uit!" Volg de vorderingen van het masker via www.hetfeld.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden