Foto: Manon Veldhuis (Brood en Tulpen) 
Foto: Manon Veldhuis (Brood en Tulpen) 

Nieuwe locatie voor zorgboerderij In het Westen

Nijmegen - In 2014 startte In het Westen een zorgboerderij in de achtertuin van één van de oprichters. Door de toestroom van cliënten en de daarbij behorende begeleiders, stagiaires en vrijwilligers bleek deze plek al snel te klein. Daarom verhuisde zorgboerderij In het Westen in april naar een nieuwe locatie op de Wolfkuilseweg 256 in Nijmegen. Donderdag 19 september wordt om 16.30 uur deze nieuwe locatie feestelijk geopend door wethouder Grete Visser. Publiek is die dag welkom van 15.30 tot 18.00 uur.

Het huidige onderkomen is zes keer groter dan de oude locatie. Er zijn meer en betere faciliteiten: een duurzaam gebouw van 150m2 met een functionele keuken, een grote zit- en eetruimte, een rustkamer, een apart kantoor en het rolstoelvriendelijk toilet met badkamer. Daarnaast is er een grote (hout)werkplaats.

Bij zorgboerderij In het Westen is vrijwel iedereen welkom. Wekelijks komen er ongeveer 40 deelnemers van tussen de 18 en 80 jaar. Het zijn voornamelijk mensen met psychische klachten of een (licht) verstandelijke beperking.

Dagelijks worden op de zorgboerderij activiteiten aangeboden: dierenverzorging, werken in de moes/natuurtuin en het onderhoud van hokken en materialen. Maar er is ook de ruimte om creatief bezig te zijn, te koken of bijvoorbeeld Tai Chi te beoefenen.

De begeleiding van cliënten op zorgboerderij In het Westen wordt gedaan door deskundige begeleiders van Onder de Bomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten