Oorlogsproeverij

Nijmegen - Speciaal voor kinderen (8 tot 14 jaar) en hun ouders is er donderdag 19 september een zogeheten Oorlogsproeverij over voedsel in oorlogstijd. Voor de organisatie tekenen Regionaal Archief Nijmegen, Stadswandeling Nijmegen en Eet!Verleden.

Bloembollen eten? We moeten er niet aan denken! Tijdens de Hongerwinter, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, hadden veel mensen in de grote steden van het westen van ons land geen keuze. Ze werden door aanhoudende voedselschaarste gedwongen. Maar ook al eerder in de Tweede Wereldoorlog veranderde het voedselpatroon sterk.

De activiteit start om 19.00 uur in het Regionaal Archief Nijmegen (Mariënburg 27 Nijmegen) waar de bijzondere bronnen over voedsel in oorlogstijd worden bekijken. Via een korte historische rondleiding onder leiding van historicus Martijn Vermeulen (Stadswandeling Nijmegen) komt men bij Eet!Verleden waar oorlogsvoedsel wordt geproefd. Manon Henzen van Eet!Verleden vertelt over voedsel in oorlogstijd. De oorlogsproeverij eindigt rond 20.30 uur.

Deelname is gratis, maar meld je van tevoren wel aan door een mailtje te sturen naar info@stadswandelingnijmegen.nl o.v.v. 'Oorlogsproeverij'. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

www.stadswandelingnijmegen.nl

Meer berichten