Nijmeegse Kunstnacht 2019

Nijmegen - Met een op maat gemaakte show openen Aafke Romeijn en Blauwe Uur de negende editie van de Nijmeegse Kunstnacht. Met de analoge synths, stevige beats en Nederlandstalige teksten van Aafke Romeijn en visuals van collectief Blauwe Uur wordt de grote zaal van Doornroosje omgetoverd tot een parallelle wereld. De Kunstnacht is zaterdag 21 september en de opening start om 19.30 uur. Voorafgaand aan die opening krijgt het Kunstnachtpubliek de mogelijkheid vanaf 17.00 uur aan te schuiven bij het Kunstdiner in Doornroosje.

Aansluitend aan de opening vindt een divers cultureel programma plaats op 23 locaties, verspreid over het stadscentrum en het Honigcomplex. De Nijmeegse Kunstnacht wordt georganiseerd volgens een uniek concept waarbij verschillende instellingen en kunstdisciplines aan elkaar worden verbonden, zoals literair productiehuis De Nieuwe Oost | Wintertuin dat samenwerkt met Museum Het Valkhof en het filmfestival Go Short dat te gast is in Extrapool. De Kunstnacht biedt hiermee een afwisselend programma van uiteenlopende kunstgenres.

Aan de negende editie nemen ruim 50 partijen deel. De nieuwe deelnemers in 2019 zijn De Bastei, De Basis, Proeftuin Duurzame Mode 025, NEUS, Filmhuis O42, Tangoschool El Corte, De Plak, Popsport, Moving Futures, Frank & Michiel, brouwerij Oersoep, Mensen Zeggen Dingen en Stichting Hubert.

De locaties bieden een doorlopend programma van 20.00 tot 01.00 uur. De Kunstnacht sluit vanaf 00.00 uur spetterend af met een Nachtfeest in Brebl. Achter de draaitafel staan onder andere Boomshakalak Soundsystem, Spandex Ballet (Café De Plak) en Non De Gêne.

Kaartverkoop via www.nijmeegsekunstnacht.nl. Vroege-Vogel passe-partouts kosten 10 euro, een passe-partout inclusief Nachtfeest 15 euro. Tijdens de reguliere kaartverkoop kost een passe-partout 13 of 18 euro inclusief Nachtfeest.        

Meer berichten