De Lindenberg werkt aan duurzame toekomst

Nijmegen - Het binnenplein van de Lindenberg is getransformeerd in een duurzame binnentuin die sinds kort vol staat met inheemse planten. Er heeft een vergroeningsproject plaatsgevonden onder het motto 'Stenen eruit, groen erin!'. Het betreft een samenwerkingsproject van de Lindenberg met NL Bloeit, Operatie Steenbreek, De Bastei en de Gemeente Nijmegen.

"De metamorfose van het binnenplein is één van de stappen die we zetten op weg naar een duurzamere toekomst", vertelt Teddy Vrijmoet, directeur bestuurder van de Lindenberg. "Medewerkers en docenten van de Lindenberg hebben stenen en tegels uit de binnenplaats verwijderd en geholpen bij het aanleggen van kleine tuinen. Op het binnenplein zijn sindsdien allerlei inheemse planten te bewonderen. Dat betekent dat er alleen planten staan die oorspronkelijk in Nederland voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan veldsalie, gele kamille, dovenetel, wilde marjolein, wilde kamperfoelie, wilde kattenstaarten, hop en vrouwenmantel."

Op de website van de Lindenberg is een plattegrond vermeld met een opsomming van welke planten en gewassen er in welke border zijn geplaatst.

Naast het bevorderen van de biodiversiteit – want de binnentuin is vanaf nu een oase voor vogels, insecten en vlinders - hebben de bloemen en kruidenplanten tevens een culinaire functie; ze worden geplukt en gebruikt in gerechten die bereid worden in het Lindenberg Café. Want ook hier wordt momenteel aandacht besteed aan verduurzaming van de menukaart en het zoveel mogelijk werken met lokale en streekproducten.

www.debastei.nl/steenbreek www.delindenberg.com/operatiesteenbreek

Meer berichten