Stadsdichter Wout Waanders on tour langs Nijmeegse bibliotheken

Nijmegen - De Nijmeegse stadsdichter Wout Waanders gaat op tour. Tijdens zijn spreekuur in verschillende bibliotheken probeert hij schrijvers een stapje verder te helpen. Zijn eerste stop zaterdag 28 september: Bibliotheek De Mariënburg.

Het komende jaar trekt Wout de Nijmeegse wijken in als ‘Stadsdichter on tour’. Tijdens zijn spreekuur in bibliotheken kunnen (beginnende) schrijvers en dichters hun teksten en twijfels met hem bespreken. Wanneer is een gedicht bijvoorbeeld af? Of hoe breng je lijn aan in een verhaal? Wout: “Ik vind het belangrijk om de wijken in te trekken. Daar wonen natuurlijk ook veel schrijvers. Door met hen in gesprek te gaan, hoop ik dat ze beter grip krijgen op het schrijfproces.”

Zaterdag 28 september tussen 11.00 en 13.00 uur houdt Wout zijn eerste spreekuur in Bibliotheek De Mariënburg, achterin in Poëziecentrum Nederland. Daarna volgt op 26 oktober Bibliotheek Zwanenveld. Bedenk van tevoren waarover je met Wout in gesprek wilt gaan en neem je teksten mee. Schrijvers kunnen zich aanmelden door een mailtje te sturen naar stadsdichter@wintertuin.nl. Deelname is gratis. Kijk op www.obgz.nl/agenda voor de volgende data en locaties van het spreekuur.

Meer berichten