Opening De Getijden Nijmegen

Nijmegen - Wethouder Harriët Tiemens en gedeputeerde Peter Kerris laten vrijdag 20 september de schoolsirene loeien van de voormalige Lourdes basisschool aan de Veldstraat 4 in Nijmegen. Burgerinitiatief De Getijden heeft de afgelopen jaren in en rondom de school 17 nieuwe woningen gerealiseerd, met gemeenschappelijke ruimtes en een grote tuin. De woningen zijn duurzaam en gasloos gebouwd. De nieuwbouw heeft grasdaken en het nieuwe buurtje is voorzien van 268 zonnepanelen.

In aanwezigheid van omwonenden, architect, aannemer, procesbegeleider, gemeente en provincie wordt vrijdag van 16.30 tot 18.00 uur de feestelijke opening gevierd, met een informatiemarkt, een tafelgesprek en rondleidingen.

Peter Helmink, secretaris van Bouwstichting De Getijden is trots. "Proactieve samenwerking van velen was het fundament, en nu kunnen we erin wonen! Ons motto: 'Wat goede buren voor elkaar doen' kunnen we nu gaan waarmaken."

Wethouder Harriët Tiemens vindt dat het project past bij Nijmegen: "De Getijden bewijst dat CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap red.) resulteert in woningen die optimaal zijn afgestemd op de wensen van de bewoners. Dit schitterende nieuwe wijkje sluit naadloos aan bij waar Nijmegen graag voor staat: groen, duurzaam en sociaal."

Peter Kerris, gedeputeerde van provincie Gelderland: "De woningnood in Gelderland is hoog. De Getijden laat zien wat bewoners voor elkaar kunnen krijgen als ze samen aan de slag gaan om hun woondroom te realiseren. Een prachtig voorbeeld van het wonen van de toekomst in Gelderland."

Hans Steeman, voorzitter VVE De Getijden, bevestigt: "Zonder de inzet en gedrevenheid van het collectief De Getijden had op deze plaats een betonnen appartementencomplex gestaan in plaats van levensloopbestendige, sociale en duurzame woningen in een historisch pand!"

Actieplan Wonen

In tien jaar moeten er tienduizenden woningen bij worden gebouwd in Gelderland. In het nieuwe provinciale coalitieakkoord is voor de komende vier jaar fors geld vrijgemaakt om de woningnood aan te pakken. Een Actieplan Wonen moet de woningbouw versnellen en vooral betaalbare woningen toevoegen waarbij energietransitie en leefbaarheid natuurlijk ook zeer belangrijk zijn. Het ondersteunen van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) wordt onderdeel van dit actieplan.

Meer berichten