Voorpremière 'Instinct' bij LUX

Nijmegen - Er is vrijdag 27 september bij filmhuis LUX in Nijmegen een exclusieve voorpremière van 'Instinct', hét regiedebuut van Halina Reijn met Carice van Houten in de hoofdrol. De voorpremière wordt georganiseerd in het kader van De Nederlandse Filmnacht; een landelijk evenement om de Nederlandse arthouse film onder de aandacht te brengen.

Instinct is een psychologische thriller over ervaren psychologe Nicoline (Carice van Houten) die aan de slag gaat bij een TBS kliniek. Hier ontmoet ze Idris (Marwan Kenzari), een zedendelinquent, die op het punt staat om voor het eerste op onbegeleid verlof te gaan. Ondanks al haar expertise, ontwikkelt Nicoline een obsessie voor hem. Ze raakt steeds verder verwijderd van haar kennis en verliest zich volledig in de manipulatieve woorden van Idris.

De vertoning van de film in LUX gaat gepaard met een korte inleiding, waarbij je een glimp kunt opvangen van het Nederlands Film Festival door middel van een live-video van de rode loper en een compilatie van interviews met Halina Reijn en Carice van Houten. Na de film is er op het plein voor LUX een pop-up dansvoorstelling door het dansgezelschap Jens van Daele. De dans is geïnspireerd door de thema’s in de film en wordt begeleid door de originele filmmuziek. Kaarten 10,00 euro (studenten en LUX Vrienden 7,00 euro ) en verkrijgbaar via lux-nijmegen.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden