Kunstenaar Paul Funcken in Galerie Zeven Zomers

Nijmegen - Galerie Zeven Zomers aan de Marikenstraat 50 in Nijmegen toont van 9 oktober t/m 10 november kunstwerken van Paul Funcken. Een combinatie van werken in brons, glas, hout en staal. Zaterdag 12 oktober is van 16.00 tot 18.00 uur de feestelijke opening. De kunstenaar is die middag zelf aanwezig om u te woord te staan.

Voor de kunstenaar hoeft het niet zo nodig allemaal in kleur. Hij houdt ervan om alles kaal te strippen zelfs tot in zwart-wit. Dat is ook terug te vinden in zijn grafische ontwerpen. Steeds op zoek naar de essentie doet hij drie dingen: grafisch ontwerpen, reclame en kunst. De creatie begint meestal met een schets of een fotosessie daarna gaat hij achter de computer zitten. Hij bewerkt de beelden tot nieuwe composities, hij speelt met contrasten en verbergt zijn gedachten in de beelden.

Oude en verlaten plaatsen hebben al van jongs af aan op hem een aantrekkingskracht gehad, daar vindt hij vaak de inspiratie voor zijn werk. De schalen zijn fragmenten van ramen, elk raam heeft zijn eigen verhaal wat heeft zich daar achter afgespeeld, vreugde en verdriet, alleen de bewoners zullen het exact weten. Zijn werk bevat fragmenten van gedachten of realiteit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden