Urban workshops voor jongeren uit Meijhorst

Nijmegen - Jongeren van 12 tot en met 20 jaar uit Meijhorst kunnen deze herfst in hun eigen wijk workshops urban arts volgen. De workshops in beatcreating, hiphop Afro, muziekvideo's maken en rap worden aangeboden onder de naam On the Block.

Met dit project willen de Lindenberg, Bindkracht10, woningcorporatie Talis, Sterker Sociaal Werk en de gemeente Nijmegen jongeren in aanraking brengen met kunst en cultuurvormen die dicht bij hun interessegebied liggen. De lessen worden gegeven door rapper Djahboy, muziekvideoproducer Rahim Goeloe, Hiphop-dancer Margenna Apostel en beatcreator Tariq Fuentes. Bij succes wordt On the Block vanaf januari uitgebreid naar Hatert, Lindenholt en Neerbosch-Oost.

"Kunst en cultuur is een goed middel om op een leuke en leerzame manier elkaar te leren kennen. Het maakt je weerbaarder en leert je op een andere manier kijken naar de wereld om je heen", vertelt Hiek Sparreboom, projectleider van On the Block. "Het aanbod is van hoge kwaliteit. En het project is laagdrempelig: jongeren hoeven zich niet van te voren op te geven, maar kunnen altijd binnenlopen en meedoen."

De workshops worden gegeven van 21 oktober tot 19 december op maandag, woensdag en donderdag van 16.00 tot 18.00 uur in het Talis-wijkkantoor (Meijhorst 1400 A). De workshop hiphop/afrodance is op dinsdag in de sporthal (Meijhorst 1107).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden