Thema-avond over moderne slavernij

Nijmegen - Amnesty Nijmegen houdt donderdag 17 oktober een thema-avond over moderne slavernij. In Bibliotheek de Mariënburg in Nijmegen wordt een interactief programma aangeboden waaraan alle bezoekers kunnen meedoen (neem uw smartphone mee), wordt een korte introductiefilm vertoond en zijn er enkele gastsprekers. Aanvang 20.00 uur, vrij entree.

"Onder moderne slavernij rekenen we onder meer mensensmokkel, arbeidsuitbuiting, dwangarbeid, gedwongen (kind)huwelijken, extreme kinderarbeid, seksuele uitbuiting, schuldslavernij en erfelijke slavernij", aldus Amnesty Nijmegen.

Gastsprekers:

Hanka van FairWork bestrijdt en voorkomt moderne slavernij in Nederland en komt op voor de belangen van de slachtoffers.

Stijn Deklerck van Amnesty Nederland gaat in op dwangarbeid in China. Officieel is het aloude 'Heropvoeding door arbeid' afgeschaft, maar met name in de provincie Xinjiang wordt naar schatting een miljoen leden van de etnische minderheidsgroep Oeigoeren vastgehouden zonder enige vorm van proces.

Qader Shafiq, directeur van Bureau Wijland (project- en adviesbureau voor duurzaamheid, diversiteit en internationale samenwerking), spreekt een overweging uit over het consumptiegedrag als een van de voornaamste grondoorzaken van moderne slavernij en over onze verantwoordelijkheid om deze mensenrechtenschending te voorkomen.

Meer berichten