Lezing: Mens - met uitsterven bedreigd

Nijmegen - Filosoof René ten Bos en milieukundige Ingrid Visseren-Hamakers verzorgen woensdag 23 oktober een lezing rond het thema 'De mens; met uitsterven bedreigd'. De bijeenkomst is in het Collegezalencomplex van de Radboud Universiteit van 19.30 tot 21.00 uur. Entree 5,00-7,50 euro (studenten, scholieren en Radboud Reflects-abonnees gratis).

Milieukundige Ingrid Visseren-Hamakers stelt dat er ingrijpende maatregelen nodig zijn om het verlies aan biodiversiteit een halt toe te roepen. De actiebereidheid is echter niet groot constateert filosoof René ten Bos. Kom luisteren hoe de mens zijn eigen voortbestaan bedreigt en waarom we ons weinig aantrekken van alle alarmerende berichten.

"We brengen door ons huidige consumptiepatroon niet alleen onszelf, maar ook de rest van de wereld in gevaar. Het is de vraag of het leven op aarde deze versnelde extinctie gaat overleven. De mens heeft de unieke gave om over zijn eigen extinctie na te denken. Waarom komen we dan niet in actie", vraagt filosoof René ten Bos vraagt zich af.

Ingrid Visseren-Hamakers: "De gezondheid van ecosystemen waarvan wij en alle andere soorten afhankelijk zijn, gaat sneller achteruit dan ooit in de geschiedenis van de mensheid. Daarmee tasten we het fundament aan van onze economie, voedselzekerheid, gezondheid en kwaliteit van leven."

Het is nog niet te laat om het verschil te maken en de natuur wereldwijd te beschermen en te herstellen, maar dan moeten we ons gedrag fundamenteel veranderen. René ten Bos en Ingrid Visseren-Hamakers vertellen in een lezing vanuit hun perspectief als filosoof en milieukundige over de dreiging en uitdaging waar de mens voor staat. Na de lezingen gaan zij met filosoof en programmamaker Anouta de Groot in gesprek over hoe we de natuur voor ons zelf en voor andere soorten nog kunnen beschermen. Kunnen we onze samenleving en economie omvormen naar een echt duurzame samenleving?

Meer berichten