Foto:

Marikenboom voor Nijmegen

Nijmegen - De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls heeft zaterdagmiddag 5 oktober, tijdens het Toekomst = Groen Festival, de Ginkgo biloba 'Mariken' in ontvangst genomen voor alle Nijmegenaren. Aanleiding voor het cadeau, dat directeur Peter Sonnenberg namens Helicon MBO Nijmegen aanbood, is het 100-jarig bestaan van groen onderwijs in Nijmegen.

In het kader daarvan organiseerde Helicon Opleidingen allerlei festiviteiten, waaronder een festival met onder andere André Kuipers als spreker. Het festival stond in het teken van de toekomstpotentie van groen onderwijs en werken in het groen.

In het bijzijn van onder andere (stage)bedrijven uit de groene sector, decanen van onderwijsinstellingen, brancheorganisaties, studenten, personeel en het College van Bestuur van Helicon Opleidingen opende burgemeester Bruls het Toekomst = Groen Festival bij Helicon MBO Nijmegen. Tijdens de opening bood Peter Sonnenberg de burgemeester een cadeau aan voor alle Nijmegenaren. Het cadeau is een Ginkgo biloba 'Mariken', een levensboom ontdekt in Nijmegen die tot wel 1000 jaar oud kan worden. De boom krijgt een passende plek in gemeente Nijmegen. Studenten van Helicon MBO Nijmegen zullen onder begeleiding van docenten de boom planten.

Naast Burgemeester Hubert Bruls waren er verschillende sprekers aanwezig. Zo bracht André Kuipers, ESA-astronaut, een inspirerende voordracht over 'duurzaamheid' en 'energie en de toekomst'. Ook waren er lezingen van De Krekerij, Burgers Zoo en De Versfabriek over hun innovatieve groene aanpak. Daarnaast konden bezoekers aansluiten bij interactieve activiteiten, workshops en demonstraties gericht op innovaties binnen het groen en op duurzaamheid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden