Cinekid in LUX

Nijmegen - Maandag 14 tot en met vrijdag 18 oktober barst kindermediafestival Cinekid los in LUX Nijmegen. Het filmhuis wordt omgetoverd tot een multimediaspeeltuin, waarin kinderen op expeditie gaan door de wereld van film en media. Er zijn workshops en er draaien tien verschillende kinderfilms. Twee daarvan zijn tijdens Cinekid ook te zien als opblijffilm: Kapsalon Romy en De club van lelijke kinderen.

Bij de opblijffilms mogen kinderen tot laat opblijven om in pyjama een familiefilm te bezoeken. Op dinsdag 15 oktober om 19.00 uur kan dit bij Kapsalon Romy. Deze ontroerende familiefilm vertelt het verhaal van oma Stine en haar kleindochter Romy. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy staat haar oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt ze haar eigen plan en besluit ze oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Op donderdag 17 oktober draait om 19.00 uur de opblijffilm De club van lelijke kinderen. In deze spannende film, naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts, wordt Paul opgesloten door de overheid omdat hij te lelijk zou zijn. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara en een aantal andere kinderen ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op, om de strijd tegen het regime aan te gaan.

Kaarten à € 10,00 (regulier) en € 6,00 (kinderen tot 12 jaar) zijn verkrijgbaar op lux-nijmegen.nl/film. Bekijk het complete Cinekid-programma via lux-nijmegen.nl.

Meer berichten