Wereldrecordhoudster 2 km indoor Marijke van den Berg (91) roeit met de ruim 45 jaar jongere Astrid van der Looij op de Spiegelwaal bij Nijmegen.
Wereldrecordhoudster 2 km indoor Marijke van den Berg (91) roeit met de ruim 45 jaar jongere Astrid van der Looij op de Spiegelwaal bij Nijmegen.

Roeimanifestatie in Stevenskerk

Nijmegen - Roeivereniging De Waal presenteert maandag 28 oktober in de Stevenskerk in Nijmegen een roeimanifestatie onder het motto 'Roeien levenslang topfit'. De bijeenkomst is van 19.30 tot 22.00 uur. Vrij entree. RV De Waal presenteert samen met andere lokale en regionale roeiclubs het roeien als breedtesport. Naast roeien en gezondheid komen ook aan bod de roeiopleidingen, het toer-roeien, de mogelijkheden van jeugdroeien, wedstrijdroeien, marathonroeien, coastalroeien en rowing without limits voor mensen met een beperking. Ook wordt materiaal getoond waarin wordt geroeid. Verder zijn er demonstraties op ergometers (roeimachines) en kunnen bezoekers onder begeleiding mee-roeien op zo'n ergometer. Rob Jaspers interviewt onder andere de 'Olympische roeifamilie' Zwolle, wereldrecordhouder indoor-roeien Marijke van den Berg en prominenten in de roeisport.

Stilgestaan wordt ook bij de ontwikkeling van de (houten) boten 'van Boom tot Boot' en er zijn stands waar onder meer sportartsen, een inspanningsfysioloog, sportchirurgen en coaches uitleg geven over alle aspecten van de roeisport. Ook leden van roeiverenigingen geven uitleg. "Roeien is vooral veel plezier en geeft iedereen van jong tot oud, van topper tot veteraan met of zonder beperking de mogelijkheid om fysiek en mentaal gezond in topconditie te blijven. Een sport die je tot zeer hoge leeftijd kunt beoefenen", aldus de organisatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden