'De Zachte Krachten', voorstelling over leven van Henriëtte Roland Holst

Ubbergen - De voorstelling 'De Zachte Krachten' is zondag 27 oktober te zien in de bibliotheekzaal van De Refter aan de Rijksstraatweg 37 in Ubbergen. Het is een voorstelling over het leven van Henriëtte Roland Holst. De dichteres van de eerste helft van de vorige eeuw zou dit jaar 150 jaar zijn geworden. Ze droeg bij aan de ontwikkeling van het internationale revolutionair socialisme in Nederland, speelde een rol in de Spoorwegstaking van 1903 en de revolutie in 1918. Vanaf het begin van de vorige eeuw tot haar dood in 1952 had ze een groot publiek en werd ze beschouwd als de belangrijkste dichteres in het Nederlandse taalgebied.

Bij deze voorstelling wordt een nieuwe bloemlezing uit het dichtwerk van Roland Holst gepresenteerd. Voordrachtskunstenaar Simon Mulder, sopraan Marleen van Os, pianist Daan van de Velde en acteurs Daphne Krijnen en Diede H. de Jong dragen het programma. Er is een videoclip gemaakt over het leven van Roland Holst. Ze zingen klassieke liederen op teksten van haar en haar vrienden. En we beleven een fragment uit de theatervoorstelling over de Spoorwegstaking van 1903. Natuurlijk is er ook voordracht uit haar gedichten.

Ook Nijmeegse gasten nemen deel aan het programma. Literatuurwetenschapper Carin Hereijgers geeft een korte lezing over de actualiteit van het leven en werk van Roland Holst en wetenschapsfilosoof Hub Zwart houdt een reflectie op het episch dichtwerk van Roland Holst en haar kameraad Herman Gorter. Aanvang 15.00 uur, kaarten 15,00 euro via www.feestderpoezie.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden