Presentatie van De Gebroeders B.

Nijmegen - Bij Dekker v.d. Vegt in Nijmegen wordt zondag 27 oktober 'De Gebroeders B.' gepresenteerd van Steffie van den Oord. De historische roman gaat over een criminele tweeling op jacht naar geld, aanzien en liefde. Wie waren die destijds - 1798 - meest gezochte criminelen van Europa? En wie waren hun vrouwen? De originele, niet volledig leeggeroofde kluis is aanwezig: wat zit erin? Aanvang 15.00 uur, vrij entree. Graag aanmelden via info@dekkervdvegt.nl.

Steffie van den Oord werkte zich door meters archiefmateriaal heen, o.a. in het Nijmeegs Archief, en kwam op het spoor van dit waargebeurde, spannende en meeslepende verhaal over twee van de meest gezochte mannen van Europa die De Grote Nederlands Bende aanvoerden.

De Gebroeders B.

Als de respectabele jonge weduwe Marianne trouwt met een van de gebroeders B., weet ze nog nauwelijks iets van de beruchte tweeling. Frans en Jan Bosbeeck kunnen niet met en niet zonder elkaar - en ze worden gezocht. Ze worden rijk, maar zijn ook naarstig op jacht naar maatschappelijk aanzien. Met de een loopt het beter af dan met de ander. Wie waren de Antwerpse broers, die in een tijdlang wonen en werken in Den Bosch? Marianne ondervindt het in 1798 aan den lijve. En dan is er nog Rebecca, de dochter van het oude bendehoofd die niet rust voordat ze heeft gekregen waar ze recht op heeft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden