Foto:

R75 biedt al 30 jaar hulp aan jongeren

Nijmegen - R75 (hulpverleningsorganisatie in het centrum van Nijmegen) vierde onlangs het 30-jarig jubileum. R75 biedt hulp aan jongeren tot en met 23 jaar die zijn vastgelopen of vast dreigen te lopen. Je kunt naar R75 als je bijvoorbeeld dak- of thuisloos bent en hulp nodig hebt. De hulp is gratis en voor alle jongeren uit de regio Nijmegen.

Bij R75 worden jongeren gekoppeld aan een maatschappelijk werker die, aan de hand van een plan van aanpak, met de jongeren aan de slag gaat om ze weer perspectief te bieden. De hulp bestaat uit concrete- en informatieve hulpverlening en uit psychosociale hulpverlening. De maatschappelijk werker gaat mee naar bedrijven om hulp te vragen, zoekt jongeren thuis of op andere plekken op om hulp te bieden. De meest voorkomende (hulp)vragen zijn het zoeken van een eigen woonplek; hulp bij het krijgen van eigen inkomen; zonder schulden en geldzorgen leven en weer willen gaan werken of naar school gaan.

R75 is sinds de start gehuisvest aan de Regulierstaat 75 in Nijmegen en werkt vanuit een samenwerking tussen (nu) Sterker sociaal werk en Entréa- Lindenhout.

Samenzijn

Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum vond onlangs een samenzijn plaats. Wethouder Grete Visser opende de bijeenkomst met inspirerende woorden waarin zij de kracht van laagdrempelige hulpverleningsvoorzieningen voor jongeren, zoals R75, onderstreepte.

Vervolgens was er een interview door voormalig R75-medewerker en gedragsdeskundige Paul De Hingh met een drietal jongeren die de afgelopen 30 jaar in begeleiding van R75 zijn of zijn geweest. Directeur Anja van Baardewijk en gebiedsregisseur van Sterker sociaal werk Monique Onck complimenteerden alle medewerkers van R75 met hun kracht en doorzettingsvermogen om R75 laagdrempelig te houden en een lange adem te hebben bij de doelgroep. Alle medewerkers kregen als cadeau twee picknicktafels aangeboden door Clara Sander van Stichting De Beide Weeshuizen.

www.sterker.nl/r-75

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden