Sloop Metterswane

Nijmegen - Wethouder Noël Vergunst verrichtte donderdag 17 oktober de eerste officiële sloophandeling van Metterswane. Daarmee gaf hij het officiële startsein voor de sloop van het oude Metterswane om plaats te maken voor Het Nieuwe Metterswane: een nieuwe entree van het stationsgebied met (huur)woningen, een hotel, kantoorruimte, winkels en een parkeergarage.

Tegenover de hoofdingang van het Centraal Station in Nijmegen ontwikkelt KondorWessels Projecten (KWP) Het Nieuwe Metterswane. Momenteel wordt door gemeente Nijmegen een bestemmingsplan opgesteld dat het mogelijk maakt om hier (huur)woningen, een hotel, kantoor, winkels en een parkeergarage te realiseren. Naast de recente nieuwbouw van Doornroosje en de Nimbustoren zal Het Nieuwe Metterswane het stationsgebied een nieuw gezicht geven dat de eigen identiteit en levendigheid van de directe omgeving verbetert.

De sloop van Metterswane neemt enkele maanden in beslag. De verwachting is dat de sloop in maart 2020 wordt afgerond. Eind dit jaar wordt door de gemeente het bestemmingsplan in procedure gebracht. Wanneer deze procedure is doorlopen, kan gestart worden met de bouw van Het Nieuwe Metterswane.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden