Foto:

Presentatie treinenspel Rollecate

Nijmegen - Na een succesvolle crowdfundingcampagne eerder dit jaar wordt het door Michiel de Wit ontworpen bordspel Rollecate volgende week gepresenteerd op 's werelds grootste spellenbeurs SPIEL. Het spel is vernoemd naar de al ruim 50 jaar oude stoomlocomotief die vele jaren treintjes in de Linnaeushof en het Nijmeegse Goffertpark heeft getrokken. Rollecate is een innovatief kaartspel waarbij spelers met speelkaarten een spoor moeten bouwen. In plaats van een klassieke houten pion bevat de luxe versie van het spel een tinnen miniatuur van de historische locomotief op schaal 1:87.

Ontwerper Michiel de Wit: "Het idee voor dit spel ontstond toen ik de grote stapel rails zag liggen die voor de heraanleg van het Gofferttreintje waren aangekocht. Die moesten allemaal nog gelegd gaan worden, terwijl even verderop het treintje als het ware al stond te popelen om te gaan rijden. En dat is precies wat mensen met mijn spel moeten doen: een spoor bouwen voor een treintje dat al aan het rijden is."

In het voorjaar is met behulp van een crowdfundingcampagne op Kickstarter voldoende geld opgehaald om het spel te kunnen laten realiseren. De eerste editie, speciaal voor de mensen die de campagne hebben gesteund, is inmiddels uitverkocht. Op spellenbeurs SPIEL wordt de tweede druk, bedoeld voor algemene verkoop, gepresenteerd. Daarmee wordt het spel beschikbaar voor het grote publiek.

Ter gelegenheid van SPIEL is er een eerste uitbreiding op het spel Rollecate ontwikkeld. Deze uitbreiding voegt nieuwe speelmogelijkheden toe aan het spel. De Wit: "Het is gebruikelijk om op beurzen promo's mee te brengen. Reden genoeg voor mij om een van de vele ideeën die ik al had naar de drukker te sturen." Of de uitbreiding later ook in de winkels te verkrijgen is, is nog niet bekend.

"Er is wereldwijd al veel interesse voor mijn spel. Diverse uitgevers hebben mij benaderd met interesse om Rollecate ook in andere landen uit te brengen. En het is heel leuk om alle recensies te lezen die er inmiddels over mijn spel zijn geschreven en gefilmd. Ik moet altijd erg lachen als vloggers proberen die moeilijke naam 'Rollecate' uit te spreken. Een echte tongenbreker. En eerlijk gezegd weet ik zelf ook niet precies hoe het uitgesproken zou moeten worden."

De internationale spellenbeurs SPIEL 2019 is in Messe Essen (in Essen, Duitsland). Er worden dit jaar zo'n 1.150 standhouders en 190.000 bezoekers uit 50 verschillende landen verwacht. Met 80.000 vierkante meter is dit de grootste editie sinds de eerste beurs in 1983.

Na de beurs is Rollecate ook in Nederland te verkrijgen, bijvoorbeeld direct bij de maker zelf via rollecategame.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten