Overeenkomst over Dijkkwartier Oost

Nijmegen - Tussen de Weurtseweg en de Waalhaven komt Dijkkwartier Oost. Dit volgende deelplan in Waalfront ligt samen met het opgeleverde deelplan Handelskade het dichtst bij de binnenstad van Nijmegen. In Dijkkwartier Oost worden in totaal 323 huur- en koopappartementen gerealiseerd. Behalve 164 sociale huurappartementen komen er 54 middeldure huurappartementen, 45 sociale koopappartementen en 60 vrije sector koopappartementen.

Donderdag 17 oktober hebben gebiedsontwikkelaar BPD (Bouwfonds Property Development), woningcorporaties Talis en Portaal en bouwbedrijven KlokGroep en Trebbe overeenkomsten getekend om te komen tot realisatie van deelplan Dijkkwartier Oost. "Hiermee is de eerste stap gezet naar de realisatie van een betaalbaar woningaanbod voor meerdere doelgroepen in één wooncomplex bij de binnenstad van Nijmegen", aldus de ondertekenaars.

Onder de woonblokken komen 185 parkeerplekken en een grote fietsenstalling. De gezamenlijke binnentuin verbindt de verschillende woonblokken met elkaar. De beoogde bouwstart is gepland in de tweede helft 2020, de beoogde oplevering begin 2023.

Over Waalfront

In Waalfront worden tot 2028 circa 2.100 woningen inclusief stedelijke voorzieningen gerealiseerd. Het bestaat uit zes deelplannen: Handelskade, Haven/Eiland, Dijkkwartier, Waalkwartier, Fort en Koningsdaal. Alle deelplannen hebben een eigen karakter, met als gemene deler de oriëntatie op de Waal.

Deelplan Handelskade is het eerste deelgebied dat compleet is opgeleverd. De woningen in deelplan Koningsdaal zijn inmiddels in verkoop c.q. aanbouw. Dijkkwartier is het derde deelplan dat in aanbouw gaat. Volg de ontwikkelingen op www.nieuwbouw-waalfront.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden