Het Joodse gezin Glaser dat aan de Parkweg in Nijmegen woonde, werd begin  juli 1943 in Sobibor vermoord. Sara, Miep, Frieda en Abraham hebben samen met hun ouders tevergeefs getracht door onder te duiken de oorlog te overleven.
Het Joodse gezin Glaser dat aan de Parkweg in Nijmegen woonde, werd begin juli 1943 in Sobibor vermoord. Sara, Miep, Frieda en Abraham hebben samen met hun ouders tevergeefs getracht door onder te duiken de oorlog te overleven. (Fotocollectie Regionaal Archief Nijmegen)

Stadswandeling ‘Nijmeegse kinderen in oorlogstijd’

Nijmegen - De Tweede Wereldoorlog gezien door de ogen van Nijmeegse kinderen. Dat is het vertrekpunt voor een nieuwe rondleiding van www.stadswandelingnijmegen.nl.

Aan de hand van drie thema's - jodenvervolging, collaboratie en het bombardement van 22 februari 1944 - worden de oorlogsjaren vanuit het perspectief van kinderen belicht. Historisch materiaal vergaard door de Werkgroep Oorlogsdoden Nijmegen is aangevuld met nieuwe bronnen.

Historicus Martijn Vermeulen zal fragmenten uit dagboeken, foto's, documenten en afgenomen interviews op diverse locaties in de Nijmeegse binnenstad in de context plaatsen.

De stadswandelingen zijn op zaterdag 26 oktober om 11.30 en 13.00 uur en duren ongeveer een uur. Start is bij de ingang Huis van de Nijmeegse Geschiedenis (Marienburg 26). Deelname is gratis maar aanmelden is noodzakelijk, via: info@stadswandelingnijmegen.nl.

Meer informatie: www.stadswandelingnijmegen.nl.
 


Wellicht kan een en ander in de publiciteit mee genomen worden?
Bij voorbaat dank voor de moeite!

Met vriendelijke groet,


Martijn Vermeulen
Stadswandeling Nijmegen
www.stadswandelingnijmegen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten