Jaleesa Derksen en Joris Jan Voermans bieden het eerste exemplaar van het boek 'Sunset March - Brug tussen heden en oorlogsverleden' aan burgemeester Hubert Bruls aan.
Jaleesa Derksen en Joris Jan Voermans bieden het eerste exemplaar van het boek 'Sunset March - Brug tussen heden en oorlogsverleden' aan burgemeester Hubert Bruls aan. (Foto: Bram Stoeller)

Boek over Sunset March gepresenteerd

Nijmegen - Zaterdag werd het boek Sunset March - Brug tussen heden en oorlogsverleden in het Stadhuis gepresenteerd. Exact op de dag dat de Sunset March 5 jaar bestond: zaterdag was de 1.827e Sunset March.

Oud-journalist Rob Jaspers was dagvoorzitter en burgemeester Hubert Bruls, die het eerste exemplaar in ontvangst nam, sprak zijn waardering uit over dit initiatief van de veteranen. Daarnaast waren er bijdragen van een vertegenwoordiger van de Amerikaanse ambassade en van de Honorair-consul van Nederland in het Duitse Kleve, Freddy B. Heinzel. Heinzel sprak over het belang van het gezamenlijk herdenken van de oorlog, maar ook van het gezamenlijk vieren van de vrijheid.

Het boek is vanaf nu verkrijgbaar in de boekwinkels en online via www.uitgeverijqv.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden