Robbert Kemperman, ooit als 5-jarige begonnen bij RKHV Union, is een van de ambassadeurs van de Clubheld van het Jaar-verkiezing.
Robbert Kemperman, ooit als 5-jarige begonnen bij RKHV Union, is een van de ambassadeurs van de Clubheld van het Jaar-verkiezing. (Foto: Marc Verhees)

Verkiezing Clubheld van het Jaar van start gegaan

Nijmegen - Het geven van trainingen, bardiensten draaien, administratieve taken of het wassen van de teamshirts, niks is te veel voor de clubheld. Elke club heeft er wel één rondlopen; de vrijwilliger die zich moeiteloos inzet en onmisbaar is voor de club.

Ook dit jaar wil de Gelderlander (samen met het AD en de regiotitels PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, de Stentor en Tubantia) in samenwerking met Rabobank, NOC*NSF, Kunstbende en LKCA de regionale sport- en cultuurclubs een podium bieden en de clubhelden in het zonnetje zetten. Vanaf vandaag kan iedereen zijn of haar clubheld nomineren voor de titel 'Clubheld van het Jaar 2019' via www.clubheldvanhetjaar.nl

Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Sociale ontmoetingsplaatsen waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken en waar talent opgeleid wordt. Samen bereik je meer dan alleen en daarom krijgen regionale sport- en cultuurclubs in deze officiële verkiezing een podium aangeboden en worden clubhelden in het zonnetje gezet. Singer-songwriter Lucas Hamming en hockeyer Robbert Kemperman (ooit begonnen met hockey als 5-jarige bij RKHV Union) zijn beide ambassadeur van de verkiezing. Zij weten uit eigen ervaring hoe belangrijk en waardevol vrijwilligers zijn voor de vereniging.

Nomineren en stemmen

Vanaf vandaag tot en met zondag 10 november kan heel Nederland zijn of haar clubheld nomineren op de website clubheldvanhetjaar.nl. Stemmen op de clubhelden kan vanaf maandag 28 oktober tot en met maandag 2 december. Hoe meer stemmen jouw clubheld krijgt, des te groter de kans dat hij of zij zich 'Clubheld van het Jaar 2019' mag noemen.

Uitslag en uitreiking

Op dinsdag 17 december komen alle provinciewinnaars bij elkaar en mag de club de deskundige jury in vijf minuten overtuigen waarom hun clubheld de titel verdient. Na de pitches overlegt de vakjury kort en wordt bekendgemaakt wie zich 'Clubheld van het jaar 2019' mag noemen en een groot gratis feest mag organiseren voor de hele club.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten