Nijmeegse Compassiedag

Nijmegen - In Nijmegen wordt zaterdag 2 november de eerste Compassiedag gevierd. De dag begint met een voorstelling voor kinderen en hun ouders op het Valkhof. Daarna wordt het feest voortgezet op het Mariënburgplein en in de bibliotheek met een gevarieerd programma dat voor iedereen gratis toegankelijk is. Hoogtepunt is de uitreiking van de jaarlijkse Compassiepluim door burgemeester Bruls.

'In het hart van de draak toont zich de goudschat van compassie.' Met deze onthulling begint zaterdag 2 november rond 12.30 uur bij de Valkhofkapel de Nijmeegse Compassiedag 2019. In deze spannende kindershow spelen de officiële Nijmeegse vredesambassadeurs Mariët Mensink en Frans Houtbeckers (ook wel bekend als Snotjanne en Boembats) de hoofdrol als drakentemmers en vredestichters .

Na de onthulling van de schat begeeft de stoet zich om 13.30 uur naar het Mariënburgplein. Ook het zangkoor Carmina Ludens loopt mee, evenals enkele bij Nijmegen Stad van Compassie aangesloten organisaties. Verbindend element in de stoet zal de mantra zijn die Mark Schilders speciaal voor deze gelegenheid componeert. Na aankomst van de stoet op de Mariënburg volgt in de bibliotheek om 14.00 uur een middagprogramma. Zo geeft het improvisatietheater Mind Mix een prikkelende voorstelling over compassie en reikt burgemeester Bruls de jaarlijkse Compassiepluim uit. Er is ook ruimte voor een gedachtewisseling tussen publiek en plaatselijke politici over compassie. De opening van het programma ligt in handen van auteur Thomas Verbogt.

Buiten op het Mariënburgplein staan van 14.00 tot 16.00 uur informatiekraampjes en zeepkisten van waaruit de deelnemende organisaties hun compassieboodschap de wereld in kunnen brengen. De middag wordt om 16.00 uur afgesloten door Carmina Ludens met het gratis compassieconcert 'Hart dat luistert' in het Nijmeegs Huis van Geschiedenis (Mariënburgkapel).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden