Priscilla de Wildt en Femke Graveth van Stichting High Hopes: “Maandelijkse hulp, daar gaan we ons voor inzetten” (foto: Corine van Dijk)
Priscilla de Wildt en Femke Graveth van Stichting High Hopes: “Maandelijkse hulp, daar gaan we ons voor inzetten” (foto: Corine van Dijk)

'Er gebeurt meer achter de voordeur'

Auteur: Corine van Dijk

High Hopes Wijchen wil hele jaar helpen

Het zijn drukke tijden voor Priscilla de Wildt uit Wijchen en haar vrijwilligers van Stichting High Hopes. De stichting biedt een helpende hand in moeilijke tijden en de oprichtster bruist van de plannen. Nog meer hulp voor gezinnen, een omgekeerde adventskalender voor ouderen, een speelgoedbeurs, oliebollen… "Mijn brein stopt gewoon niet".

Wijchen - Het begon zo'n 10 jaar geleden. Priscilla zag een leuk handtasje op Facebook en kwam zo in contact met een jonge moeder. "Het was vlak voor Kerst. Ik kom bij die mevrouw, ze opent de koelkast en die is bijna leeg. Wanneer ga je boodschappen doen, vroeg ik automatisch. Niet dus, er was geen geld voor. Toen ben ik spontaan inkopen gaan doen."

Priscilla ontdekte al snel dat meer Wijchense gezinnen hulp nodig hebben. "Mensen die net niet in aanmerking komen voor de Voedselbank. De eerste jaren betaalde ik de boodschappen uit eigen zak, maar het werd uiteindelijk te groot en toen er ook donaties begonnen te komen is de Stichting High Hopes opgericht".

Femke Graveth is één van de elf vrijwilligers. "Je schrikt ervan hoeveel Wijchense gezinnen (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben. Pas gescheiden vrouwen met kinderen of mensen die hun baan verloren. Er speelt meer achter de voordeur dan je denkt".

Waar het ooit begon met hulp rond Kerst en Pasen wil de stichting in 2020 gezinnen het hele jaar door helpen. "Maandelijkse hulp, daar gaan we ons voor inzetten. We volgen een gezin een jaar lang, zien mensen dus ook vaker. En de pakketten rond de feestdagen blijven natuurlijk ook!"

Priscilla gaat persoonlijk in gesprek met gezinnen die zich aanmelden en probeert zorg op maat te geven. "Denk maar aan zaken als speciale tandpasta, tampons of vitamines voor kinderen".

"Alles wat er binnenkomt gaat op, alles wordt geschonken", vult Femke aan. "En er gebeuren mooie dingen. Na een bericht op Facebook kreeg ik een telefoontje van iemand die zei: ik wil 100 euro doneren!"

Sponsoren, donateurs en vrijwilligers zijn altijd meer dan welkom, maar vanaf 10 november kan iedereen ook op een andere manier helpen. Met de "omgekeerde adventskalender" worden pakketten voor eenzame ouderen in Wijchen ingezameld. "Je stopt een maand lang elke dag een product voor 1 persoon in een mand of doos. Dertig dagen, dertig producten, je bepaalt zelf wat er in gaat. Tijdens een gezellige avond vlak voor Kerst delen we de pakketten uit".

En dan is er ook nog een speelgoedbeurs op zaterdag 23 en 30 november (locatie Zuiderhoek) én het plan om op oudejaarsdag oliebollen te bakken. Allemaal om die helpende hand te kunnen uitsteken. Waar die betrokkenheid vandaan komt? "M'n Indische achtergrond denk ik", lacht Priscilla, "ik voel me gewoon heel betrokken bij anderen".

stichtinghighhopes.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden