Directeur Jeroen Claassen kan bijna niet wachten tot het zover is en hij de deuren kan openen van De Boomgaard.
Directeur Jeroen Claassen kan bijna niet wachten tot het zover is en hij de deuren kan openen van De Boomgaard. (Foto: Maaike van Helmond)

'De Boomgaard wordt een kindcentrum'

Auteur: Maaike van Helmond

Nieuwe basisschool in Noord

Jeroen Claassen is helemaal enthousiast als hij erover vertelt: met ingang van 1 augustus 2020 is hij de directeur van de nieuwste basisschool in Nijmegen-Noord, De Boomgaard. Of eigenlijk is hij dat nu ook al. "Officieel zelfs al sinds begin van dit jaar, want als directeur moet ik mij natuurlijk ook bezighouden met de bouw en het voorbereidingstraject."

Nijmegen - De nieuwe basisschool komt te staan in het midden van de nieuwe wijk De Woenderskamp. "De bouwplannen liggen er inmiddels, bedoeling is dat begin januari gestart gaat worden met het daadwerkelijke bouwen zodat we in augustus onze deuren kunnen openen voor onze eerste leerlingen." Een vooruitstrevend plan, maar volgens Jeroen zeker haalbaar én noodzakelijk. "De prognose is namelijk dat het aantal bewoners van Nijmegen-Noord de komende jaren zal verdubbelen. Er is momenteel al een aantal scholen in Nijmegen-Noord, maar die hebben niet genoeg capaciteit om die groei op te vangen, vandaar dat onze komst ook simpelweg noodzakelijk is."
Voordat er een keuze werd gemaakt voor het soort onderwijs op De Boomgaard, is goed onderzocht waar precies behoefte aan is, vertelt Jeroen. "En er blijkt behoefte te zijn aan een traditioneel onderwijsconcept. Kinderen komen bij ons dus gewoon met leeftijdsgenoten in een klas en krijgen les van een of twee vaste leerkrachten. Hierdoor creëren we een veilig leerklimaat voor onze leerlingen, met rust, structuur en stabiliteit. Een concept waarbinnen ik mij persoonlijk ook het meeste thuis voel."

Twee directeursfuncties

Momenteel is Jeroen, naast zijn functie als directeur van De Boomgaard, ook nog directeur van basisschool Petrus Canisius. "Een taak die ik ook blijf vervullen tot ik fulltime nodig ga zijn op De Boomgaard, maar tegen die tijd wordt ook hier gezorgd voor een goede vervanger."

Lekker druk dus, twee directeursfuncties. "Jazeker, maar ook ontzettend leuk! Ik vind het geweldig om naast mijn werk op het Petrus Canisius ook vanaf nul mee te mogen werken aan de opbouw van deze nieuwe school. Gelukkig krijg ik van het bestuur (Stichting Sint Josephscholen red.) de vrije hand, mits ik mij natuurlijk aan het budget en het bestemmingsplan houd."

Iets voor jou?

Bedoeling is dat De Boomgaard een echt 'kindcentrum' gaat worden doordat ook KION er onderdak krijgt. "Langzaamaan begint alles steeds meer vorm te krijgen. Letterlijk, doordat over niet al te lange tijd de bouw start, maar ook figuurlijk doordat we binnenkort starten met het werven van nieuwe medewerkers en ook ouders hun kinderen kunnen gaan inschrijven voor het nieuwe schooljaar.
Als jij denkt dat De Boomgaard ook bij jouw kind past, kijk dan eens op www.bsdeboomgaard-lent.nl, neem contact op of kom naar een van de informatie-ochtenden. Als het aan mij ligt gaan we er een hele fijne school van maken!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden