Burgemeester Bruls reikt de Compassiepluim 2019 uit.
Burgemeester Bruls reikt de Compassiepluim 2019 uit. (Foto: Frans Eppink )

Compassiepluim 2019 voor Stichting Straatmensen

Nijmegen - Stichting Straatmensen heeft de Compassiepluim 2019 in ontvangst mogen nemen. De jaarlijkse Compassiepluim is een initiatief van Nijmegen Stad van Compassie en bedoeld voor een instelling die ‘harten verwarmt, mensen verbindt en welzijn bevordert’.

"Vier maal per week staan vrijwilligers van Stichting Straatmensen onder de luifel bij de voormalige stadswinkel om daklozen te ontvangen met een voedzame maaltijd. Kookvrijwilligers maken maaltijden voor zo’n 20 mensen per keer. Andere vrijwilligers delen het uit, maken een praatje, leven mee en helpen bij het maken van een lunchpakketje voor de volgende dag. En is er een keer geen warm eten dan worden er op straat eitjes gebakken. De vrijwilligers proberen ook de gasten zo veel mogelijk bij het project te betrekken zodat het meer en meer hún project wordt. Mét en vóór straatmensen. En dat bij weer of geen weer, jaar in, jaar uit. Dat verdient een pluim”, aldus de jury.

Er was ook een eervolle vermelding voor een individuele persoon namelijk Karel Huiser. “Karel is beheerder van een speeltuintje in de wijk Wolfskuil. In de bijna 30 jaar dat hij daar werkt, geeft hij vanuit zijn gemeenschapsgevoel een bijzondere aanvulling op zijn beheerdersfunctie. Hij organiseert activiteiten voor kinderen met Sinterklaas, begeleidt het jaarlijkse bouwdorp, zorgt ervoor dat er altijd rania is voor de kinderen en veel meer.”

Nijmegen Stad van Compassie is een initiatief waarin meer dan 80 organisaties, burgerinitiatieven, ondernemers en individuen aan een gezamenlijk doel trachten te werken door: met elkaar kennis te maken, ideeën en ervaringen uit te wisselen en in eigen kring compassie te bevorderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden