Wethouder Bert Velthuis zet eerste schop in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk in Nijmegen Bottendaal.
Wethouder Bert Velthuis zet eerste schop in de grond voor aanleg glasvezelnetwerk in Nijmegen Bottendaal. (Foto: )

Aanleg glasvezelnetwerk in Bottendaal

Nijmegen - KPN NetwerkNL is afgelopen week in Nijmegen Bottendaal gestart met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Op 6 november heeft wethouder Bert Velthuis het officiële startsein gegeven door zelf de eerste meters te graven. Naar verwachting zijn de graafwerkzaamheden na 9 weken afgerond.

Vanaf nu legt KPN NetwerkNL het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. "We gebruiken het internet steeds vaker voor allerlei toepassingen, zoals goed en snel communiceren, delen van informatie en streamen van films op Netflix. Ik vind het dan ook ontzettend fijn dat inwoners van Bottendaal straks klaar zijn voor alle nieuwe mogelijkheden van het internet. Nu en de toekomst. Maar voordat het zover is, vinden er graafwerkzaamheden plaats", aldus Velthuis.

De aansluiting is helemaal gratis, het enige wat de bewoner hoeft te doen is op tijd toestemming geven voor een glasvezelaansluitpunt in de woning. Dit kan de bewoner doen bij het glasvezelinformatie punt voor de Thiemeloods, via de klantenservice van KPN NetwerkNL via tel. 088 006 37 44 of via www.kpnnetwerk.nl.

Zodra de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners enkele dagen van te voren. De graafwerkzaamheden duren in principe niet langer dan drie dagen.

Meer informatie

Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel elke dinsdag van 12.00 tot 18.00 terecht bij het glasvezelinformatiepunt voor de Thiemeloods in Nijmegen. Kijk voor alle glasvezelinformatiepunten, openingstijden en meer informatie op www.kpnnetwerk.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden