Kinderraad Nijmegen vergadert over armoede

Nijmegen - De Kinderraad van de gemeente Nijmegen vergadert vrijdag 15 november in de raadszaal van het stadhuis. De gemeente heeft de kinderen gevraagd om mee te denken over de armoedeproblematiek. Wat merken zij er zelf van? Wat hebben kinderen die in armoede leven nodig om dezelfde kansen als hun leeftijdgenoten te hebben? Wat vinden ze van de regelingen van de gemeente en de stichting Leergeld? Wat kan beter en wat kan anders?

Deze vragen worden op dit moment door leerlingen uit groep 7 van basisscholen De Wieken en Prins Maurits onderzocht. Ze verdiepen zich in het onderwerp, ze gaan op werkbezoek en werken hun ideeën uit in presentaties. De Kinderraad Nijmegen werkt speciaal voor dit thema samen met de Missing Chapter Foundation uit Den Haag.

Op 15 november is er een dialoog in de raadszaal. De dialoog is het moment waarop de leerlingen hun adviezen aan elkaar presenteren en aan wethouder Renske Helmer-Englebert (Werk, Inkomen en Armoedebestrijding). De kinderen vertellen over hun ideeën en het waarom erachter. De gemeente legt vervolgens aan de kinderen uit welke adviezen ze aan het nadenken heeft gezet en wat ze met de adviezen gaat doen.

De Kinderraad Nijmegen bestaat 5 jaar. De afgelopen jaren hebben vele kinderen uit Nijmegen in de raadszaal van het Stadhuis vergaderd over plannen die zij zelf belangrijk vinden of over actuele vraagstukken die leven bij de gemeente.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden